SBO de Horst - Papegaai
donderdag, 30 maart 2023
07
sep

Onze groep

Welkom op de webpagina van de Papegaaien

Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen. Op onze webpagina kunnen jullie alle nieuwtjes, weetjes, aankondigingen en foto’s van onze groep vinden.

In onze groep zitten 10 jongens: Djairo, Tiamo, Quinn, Mads, Jay, Djeb, Ference, Gijs, Lars en Stef. Er zitten in onze groep 8 meiden: Lynn, Romani, Zoë, Lois, Charlotte, Emily, Tess en Jamina. Er komen 3 leerlingen uit de groep kolibrie, 14 leerlingen uit groep Leeuwerik en 1 leerling is nieuw in onze groep.

Contact

Heeft u een vraag over onze groep of wilt u onze juffrouw spreken?

Bel dan naar 0475-483122 en vraag naar Juffrouw Maud. Een berichtje per email sturen kan natuurlijk ook. Het emailadres van onze groep is papegaai.horst@kindante.nl, van onze juffrouw m.gerards@kindante.nl 


Weetjes over onze groep

In groep papegaai werken juf Maud Gerards, juf Anita Stultiëns en op maandagmiddag meester Luc Smeets

dagochtendmiddag
maandag Juf Maud Meester Luc
dinsdag Juf Maud Juf Maud
woensdag Juf Maud -
donderdag Juf Maud Juf Maud
vrijdag Juf Anita Juf Anita

Iedere ochtend starten we met 5 minuten stillezen, dan plannen we ook zelf onze pauze. Daarna bespreekt de juf de weekplanning en het programma van de dag. We starten in alle groepen met lezen. De juffen lezen tussendoor ook graag een stukje voor.


De lessen

’s Morgens werken we in onze groep vooral aan lessen als: lezen, taal, rekenen, spelling, begrijpend lezen en nieuwsbegrip. ’s Middags zijn er vooral lessen als: wereldverkenning, tekenen, handvaardigheid, muziek van juf Nellie, gymnastiek en schooltv. We genieten van vrije momenten waar we de ruimte hebben om samen te werken of samen te spelen.

Op dinsdagmiddag gaan we de hele middag gymmen in de sportcentrum ‘de Bandert’. 

Twee keer in de week hebben we contractwerk. Tijdens deze momenten (ver)werken wij zelfstandig leerstof. Tijdens contractwerk hebben we extra tijd om stof die we moeilijk vinden nog een keer te oefenen samen met de juf. 

Huiswerk

We krijgen in onze groep ook huiswerk mee. Op maandag krijgen we weekwoordjes mee. Hiermee oefenen we de spellingcategorieën uit de klas. Op vrijdag wordt er over deze woordjes een dictee afgenomen. 

Websites

Websites voor kinderen:

Websites voor ouders:

Websites spreekbeurten:

Download hier :

Dit vinden wij belangrijk

Elke week staat er een doel op het bord dat te maken heeft met samenwerken en samenspelen. We werken vanuit de gedachte: goed gedrag kun je leren (SW-PBS). Laat een kind goed gedrag zien belonen we dit met een muntje "JOY". Heeft een kind er 5 verdiend dan staat er een beloning tegenover. De komende periode oefenen we met:

  •  “Ik ruim mijn jas en tas netjes op, dan is de kapstok top!”.
  • "Ik houd mijn handen en voeten bij mijn eigen lichaam, dan ben ik voor mezelf en de ander zorgzaam!" 

Hopelijk vonden jullie het leuk op onze site.

Tot de volgende keer!


Groepsregels

We hebben samen gepraat over wat we belangrijk vinden bij het samen werken en spelen in onze groep. Daarna hebben we samen afspraken gemaakt, onze groepsregels. Dit zijn de regels die we samen bedacht hebben:

  • Ik ben aardig voor de ander
  • Ik geef een compliment aan een ander
  • Ik zit netjes, rechtop op mijn stoel
  • Ik ben zuinig op mijn spullen, ik ga er netjes mee om
  • Ik vertel wat ik denk, dan voel ik me beter aan de binnenkant
  • Ik werk samen met een zachte stem
  • We spelen leuk samen, de handen en  voeten zijn bij het eigen lichaam
  • Als de juf praat of uitlegt, ben ik stil.

 

De Papegaai

Website onderdelenPapegaai

Kenmerkend aan papegaaiachtigen is een sterke korte kromme snavel die zeer geschikt is voor het kraken van harde zaden en noten. Papegaaien hebben een korte hals en vier tenen, waarbij twee tenen naar voren staan en twee naar achteren. Dit maakt de vogels tot zeer handige klimmers. Bij het klimmen wordt ook de snavel gebruikt.

Papegaaien zijn meestal kleurrijke vogels. Er zijn vaak geen uiterlijke verschillen tussen mannetje en vrouwtje, hoewel dit bij verschillende soorten wel het geval is. De vogels zijn beroemd om het imiteren van menselijke geluiden. Wilde papegaaien doen dit overigens niet, ook al leven ze in de buurt van menselijke nederzettingen.

© 2011 SBO De Horst — School voor speciaal basisonderwijs. All rights reserved.