SBO de Horst - Papegaai
dinsdag, 21 mei 2024
07
sep

Onze groep

Welkom op de webpagina van de Papegaaien!

 

Onze groep

In onze groep zitten 12 jongens (Danilo, Siem, Sander, Bo, Bryan, Lennart, Menno, Fern, Jaiden, Luuk, Nino, Oliver) en 4 meisjes (Gianna, Stephanie, Allissa, Angie).

Er komen 5 leerlingen uit de groep kolibrie, 9 leerlingen uit groep Leeuwerik en 2 leerlingen zijn nieuw in onze groep.

 

Onze juffen

In groep papegaai werken juf Miranda Cuijpers en juf Anita Stultiëns. Juf Anita is elke dag aanwezig en juf Miranda is aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag.

 

Onze dagen

Iedere ochtend starten we met voorlezen. Daarna bespreekt de juf de weekplanning en het programma van de dag. We starten in alle groepen schoolbreed met lezen.

’s Morgens werken we in onze groep vooral aan lessen als: lezen, taal, rekenen, spelling en begrijpend lezen. ’s Middags zijn er vooral lessen als: wereldverkenning, tekenen, handvaardigheid, muziek en gymnastiek. We genieten van vrije momenten waar we de ruimte hebben om samen te werken of samen te spelen.

Op dinsdagmiddag gaan we de hele middag gymmen in de sportcentrum ‘de Bandert’. 

Twee keer in de week hebben we contractwerk. Tijdens deze momenten (ver)werken wij zelfstandig leerstof. Tijdens contractwerk hebben we extra tijd om stof die we moeilijk vinden nog een keer te oefenen samen met de juf. 

 

Onze groepsregels

We hebben samen gepraat over wat we belangrijk vinden bij het samen werken en spelen in onze groep. Daarna hebben we samen afspraken gemaakt, onze groepsregels. Dit zijn de regels die we samen bedacht hebben:

  • We zorgen goed voor elkaar
  • We sluiten elkaar binnen
  • We luisteren naar elkaar
  • Stop = stop
  • Iedereen is anders en dat is oké
  • We praten op een aardige en respectvolle manier met elkaar
  • We schoppen, slaan en duwen niet

We werken vanuit de gedachte: goed gedrag kun je leren (SW-PBS). Laat een kind goed gedrag zien belonen we dit met een muntje "JOY". Heeft een kind er 10 verdiend, dan staat er een beloning tegenover.

 

Huiswerk

We krijgen in onze groep ook huiswerk mee. Het onderwerp hiervan is wisselend (rekenen, begrijpend lezen, spelling e.d.). We krijgen het huiswerk op donderdag mee en een week later op donderdag bespreken we het huiswerk. 

 

Contact

Heeft u een vraag over onze groep of wilt u een van onze juffen spreken?

Bel dan naar 0475-483122 en vraag naar Juf Anita of Juf Miranda. Een berichtje per email sturen kan natuurlijk ook. Het emailadres van onze groep is papegaai.horst@kindante.nl, van onze juffen m.cuijpers@kindante.nl & a.stultiens@kindante.nl 

 

We hebben er heel veel zin in en gaan er samen een heel fijn jaar van maken!

 

De Papegaai

Website onderdelenPapegaai

Kenmerkend aan papegaaiachtigen is een sterke korte kromme snavel die zeer geschikt is voor het kraken van harde zaden en noten. Papegaaien hebben een korte hals en vier tenen, waarbij twee tenen naar voren staan en twee naar achteren. Dit maakt de vogels tot zeer handige klimmers. Bij het klimmen wordt ook de snavel gebruikt.

Papegaaien zijn meestal kleurrijke vogels. Er zijn vaak geen uiterlijke verschillen tussen mannetje en vrouwtje, hoewel dit bij verschillende soorten wel het geval is. De vogels zijn beroemd om het imiteren van menselijke geluiden. Wilde papegaaien doen dit overigens niet, ook al leven ze in de buurt van menselijke nederzettingen.

© 2011 SBO De Horst — School voor speciaal basisonderwijs. All rights reserved.