SBO de Horst - Koolmees
dinsdag, 17 mei 2022
15
sep

Welkom in de groep Koolmees!

Welkom op de webpagina van groep Koolmees!

In de groep Koolmees zitten 11 kinderen: 7 jongens en 4 meisjes.

De groepsleerkrachten zijn juf Vivian en juf Kyra, maar ook juf Anne en juf Kim zijn enkele dagen bij ons in de groep.

Dag 

Leerkracht

maandag

juf Vivian 

dinsdag

juf Vivian en juf Kim

woensdag

juf Vivian en juf Kyra 

donderdag

juf Kyra en juf Anne 

vrijdag

juf Kyra en juf Kim

Via het emailadres: koolmees.horst@kindante.nl kunt u een mail aan ons sturen.

 

Handige weetjes over de groep:

- In de middagen werken we ook vaker groepsdoorbroken met de groep Goudvink, samen met juf Marja en/of juf Kelly. 

- Juf Sonja is logopediste op onze school. Zij is op dinsdag en donderdag een gedeelte van de ochtend in de groep aanwezig. De leerlingen werken dan om de beurt in groepjes tijdens de leesles bij juf Sonja.

- Op dinsdag- en vrijdagmiddag hebben we gymles in het speellokaal binnen onze eigen school. Bij goed weer gymmen we ook wel eens buiten.

- Een keer per week gaan de leerlingen naar De Leesvogel (de schoolbieb van de Horst), hier kunnen ze biebboeken uitkiezen. 

- Mededelingen/ berichten/ foto’s rondom de Koolmees worden op Isy geplaatst. Soms worden er ook foto´s op de website gezet.

- Voor de vakgebieden taal / lezen, rekenen, schrijven en verkeer wordt gewerkt vanuit de methodes: lijn 3, pluspunt, klinkers en let’s go.

- Voor goed gedrag kunnen de kinderen een Joy-munt verdienen. Deze kan zowel op groeps- als individueel niveau worden uitgedeeld. Aan 10 joy-munten is een beloning gekoppeld.

 

We gaan er samen een heel fijn jaar van maken!

 

De Koolmees

Website onderdelenKoolmees

De koolmees is een zangvogel uit de familie van echte mezen.
Volwassen koolmezen zijn circa 14 centimeter groot en een gewicht van ongeveer 20 gram. De koolmees heeft een zwarte kruin, witte wangvlekken, een gele borst en daarop overlangs een zwarte band.

Mannetjes zijn te herkennen aan de duidelijk bredere zwarte band, maar ook aan de grotere hoeveelheid zwart tussen de poten en meer glans op de kop.

De koolmees is de grootste soort mees. De vlucht van de koolmees is meestal gelijk aan die van andere mezen. In grote bogen vliegt de koolmees door de lucht, afwisselend wordt met de vleugels geslagen en gezweefd.


© 2011 SBO De Horst — School voor speciaal basisonderwijs. All rights reserved.