een kijkje in de Koolmees
donderdag, 16 mei 2019
16
mei

Welkom in de groep Koolmees

Weetjes over de groep Koolmees
  • In de groep Koolmees zitten 14 kinderen; 9 jongens (Thijs, Ryan, Joy, Dani, Pim, Levi, Daan, Jeremy en Mike) en 5 meisjes (Fay, Emy, Sterre, Magdalena en Izzy)
  • Juf Kelly is op maandag en dinsdag en woensdag in de klas. Juf Judith is op woensdag, donderdag en vrijdag in de klas.
  • We hebben maandagmiddag en vrijdagmiddag gymles op school. Op deze dagen moeten de kinderen hun gymkleren meenemen. De gymkleren gaan op dezelfde dag weer terug mee naar huis. Vanaf 3 juni zullen er geen gymlessen meer in de speelzaal meer zijn in verband met het repeteren van de schoolverlaters. Vanaf dan spelen we in de gymtijd lekker buiten.
  • Op maandagmiddag gaan we naar de schoolbieb 'De Leesvogel'. De kinderen mogen 3 boeken lenen. Zorg ervoor dat de boeken tijdig weer terug naar school komen én vergeet ze thuis niet te lezen met uw kind. 
  • Dit schooljaar gaan we leren lezen met de methode Lijn 3. Voor het rekenen maken we gebruik van de methode Wizwijs (groep 3). Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de thema’s die door het jaar spelen, zoals de herfst, sinterklaas, kerstmis, winter, lente.
  • We zorgen er samen voor dat we het fijn en rustig hebben in de groep. We helpen elkaar zoveel mogelijk, en we gaan erop letten dat we elkaar begrijpen als er iets onduidelijk is. Dit doen we door te luisteren naar elkaar. Iedereen mag zijn eigen uitleg geven en zijn eigen verhaal vertellen. Hierbij letten we erop dat ‘fouten maken mag’. Het is zelfs zo ‘Je moet eerst fouten maken dan pas kun je leren’.
  • Heeft u een vraag of wilt u ons iets zeggen, dan kunt u ons mailen. Het e-mailadres van de groep is koolmees@sbodehorst.nl.

                                                                                       

 

De KoolmeesKoolmees

De koolmees is een zangvogel uit de familie van echte mezen.
Volwassen koolmezen zijn circa 14 centimeter groot en een gewicht van ongeveer 20 gram. De koolmees heeft een zwarte kruin, witte wangvlekken, een gele borst en daarop overlangs een zwarte band.

Mannetjes zijn te herkennen aan de duidelijk bredere zwarte band, maar ook aan de grotere hoeveelheid zwart tussen de poten en meer glans op de kop.

De koolmees is de grootste soort mees. De vlucht van de koolmees is meestal gelijk aan die van andere mezen. In grote bogen vliegt de koolmees door de lucht, afwisselend wordt met de vleugels geslagen en gezweefd.


Laatste fotoalbum
Fotoalbums groep Koolmees
een kijkje in de Koolmees
donderdag, 16 mei 2019
Een kijkje in groep Koolmees
Lezen, rekenen en nog veel meer.....
donderdag, 07 juni 2018
Exotische dieren
Tentoonstelling op school
woensdag, 30 mei 2018
Koolmees blog
Exotische dieren
Maartje
Het is lente!
Maartje Dohmen
Lentekriebels
Maartje
Veldeke
Maartje Dohmen
De laatste nieuwtjes uit groep Koolmees
Maartje Dohmen
© 2011 SBO De Horst — School voor speciaal basisonderwijs. All rights reserved.