SBO de Horst - Koolmees
zaterdag, 13 juli 2024
31
aug

Welkom in de Koolmees!

Welkom op de webpagina van groep Koolmees!

In de groep Koolmees zitten 13 kinderen: 8 jongens en 5 meisjes.

De groepsleerkrachten zijn juf Vivian, juf Kyra en juf Kelly. Juf Kelly zal aan de start van het schooljaar nog niet alle dagen in de groep zijn, juf Kyra vervangt haar. Juf Lisa ondersteunt bij ons in de groep.

Dag 

Leerkracht

maandag

juf Vivian en juf Lisa 

dinsdag

juf Vivian en juf Lisa

woensdag

juf Vivian/ juf Kyra/juf Kelly en juf Lisa

donderdag

juf Kyra/juf Kelly en juf Lisa

vrijdag

Juf Kyra/juf Kelly en juf Lisa

Via het emailadres: koolmees.horst@kindante.nl kunt u een mail aan ons sturen.

 

Handige weetjes over de groep:

- In de middagen zullen we vaker groepsdoorbroken werken met de groep Goudvink, samen met juf Marja en/of juf Kyra. 

- Juf Sonja is logopediste op onze school. Zij is op dinsdag een gedeelte van de ochtend in de groep aanwezig. De leerlingen werken dan om de beurt in groepjes tijdens de leesles bij juf Sonja.

- Op dinsdag- en vrijdagmiddag hebben we gymles in het speellokaal binnen onze eigen school. Bij goed weer gymmen we ook wel eens buiten.

- Een keer per week gaan de leerlingen naar De Leesvogel (de schoolbieb van de Horst), hier kunnen ze biebboeken uitkiezen. Er gaat op dinsdag 1 boek mee naar huis en deze komt de week erna op dinsdag ook weer terug. 

- Mededelingen/ berichten/ foto’s rondom de Koolmees worden op Isy geplaatst. 

- Voor de vakgebieden taal / lezen, rekenen en schrijven wordt gewerkt vanuit de methodes: lijn 3, pluspunt en klinkers. 

- Voor goed gedrag kunnen de kinderen een Joy-munt verdienen. Deze kan zowel op groeps- als individueel niveau worden uitgedeeld. Aan 10 joy-munten is een beloning gekoppeld.

 

We hebben er heel veel zin in en gaan er samen een heel fijn jaar van maken!

 

De Koolmees

Website onderdelenKoolmees

De koolmees is een zangvogel uit de familie van echte mezen.
Volwassen koolmezen zijn circa 14 centimeter groot en een gewicht van ongeveer 20 gram. De koolmees heeft een zwarte kruin, witte wangvlekken, een gele borst en daarop overlangs een zwarte band.

Mannetjes zijn te herkennen aan de duidelijk bredere zwarte band, maar ook aan de grotere hoeveelheid zwart tussen de poten en meer glans op de kop.

De koolmees is de grootste soort mees. De vlucht van de koolmees is meestal gelijk aan die van andere mezen. In grote bogen vliegt de koolmees door de lucht, afwisselend wordt met de vleugels geslagen en gezweefd.


© 2011 SBO De Horst — School voor speciaal basisonderwijs. All rights reserved.