Boottocht
woensdag, 20 november 2019
16
sep

Welkom in de Koolmees!

Welkom op de webpagina van groep Koolmees!

De groep Koolmees telt bij de start van het nieuwe schooljaar 16 kinderen: 11 jongens en 5 meisjes.

De groepsleerkrachten zijn juf Vivian en juf Kelly. Als extra ondersteuning is juf Kyra op bepaalde dagen werkzaam in de groep. In onderstaand schema is te zien welke juf wanneer werkzaam is:

Groep Koolmees:

Dag 

Leerkracht

Leraarondersteuner

maandag

Vivian Coolen

 

dinsdag

Vivian Coolen

Kyra Beckers

woensdag

Vivian Coolen - Kelly Murphy

 

donderdag

Kelly Murphy

 

vrijdag

Kelly Murphy

Kyra Beckers

 

 

 

 

 

Via het emailadres: koolmees@sbodehorst.nl kunt u een bericht sturen.

Juf Magda is logopediste op onze school. Zij is op maandag en donderdag een gedeelte van de ochtend ondersteunend in de groep aanwezig. Er wordt dan gewerkt m.b.v. een circuitvorm waarbij de kinderen tijdens één onderdeel bij juf Magda in het logopediegroepje werken, op deze manier komen alle kinderen een keer aan de beurt.

Handige weetjes over de groep:

Gymles:
Op maandag- en vrijdagmiddag hebben we gymles in het speellokaal binnen onze eigen school. Bij goed weer gymmen we ook wel eens buiten.

Schoolbieb:
Op maandagmiddag (13.00u-13.20u) gaan de leerlingen naar De Leesvogel, hier kunnen ze biebboeken uitkiezen. De boeken mogen de kinderen mee naar huis nemen om hier te oefenen. De boeken mogen 3 weken thuis blijven, hierna worden er nieuwe boeken uitgekozen.

Mededelingen, berichten en foto’s rondom de Koolmees worden op Isy geplaatst.

Voor de vakgebieden taal/ lezen, rekenen, schrijven en verkeer wordt gewerkt met de volgende methodes: kleuterplein, kleuteruniversiteit, lijn 3, op weg naar rekenen, wizwijs, klinkers en let’s go.

Voor goed gedrag kunnen de kinderen een Joy-munt verdienen. Deze kan zowel op groeps- als individueel niveau worden uitgedeeld. Aan iedere 10 joy-munten is er een beloning gekoppeld.

We hebben een hele fijne start gemaakt met de kids en gaan er een heel fijn, leerzaam jaar van maken!

 

De KoolmeesKoolmees

De koolmees is een zangvogel uit de familie van echte mezen.
Volwassen koolmezen zijn circa 14 centimeter groot en een gewicht van ongeveer 20 gram. De koolmees heeft een zwarte kruin, witte wangvlekken, een gele borst en daarop overlangs een zwarte band.

Mannetjes zijn te herkennen aan de duidelijk bredere zwarte band, maar ook aan de grotere hoeveelheid zwart tussen de poten en meer glans op de kop.

De koolmees is de grootste soort mees. De vlucht van de koolmees is meestal gelijk aan die van andere mezen. In grote bogen vliegt de koolmees door de lucht, afwisselend wordt met de vleugels geslagen en gezweefd.


Laatste fotoalbum
Fotoalbums groep Koolmees
Boottocht
woensdag, 20 november 2019
10 joy's; picknicken!
woensdag, 09 oktober 2019
Koolmees blog
Picknick voor 10 joy's!
Kelly
Exotische dieren
Maartje
Het is lente!
Maartje Dohmen
Lentekriebels
Maartje
Veldeke
Maartje Dohmen
© 2011 SBO De Horst — School voor speciaal basisonderwijs. All rights reserved.