Kinderkookschool 24 oktober
donderdag, 26 oktober 2023
04
sep

Welkom in de Goudvink!

Beste ouders / verzorgers van de leerlingen van groep goudvink, 

Welkom op onze website! Hier staat informatie over hoe de groep er uit ziet en we proberen hier of via Isy af en toe foto’s en verhalen te delen van alle avonturen die we samen beleven.

Onze groep bestaat dit jaar uit 10 kinderen, 5 meisjes en 5 jongens. De meisjes heten Daphne, Maja, Fenne, Omniya en Yfke en de jongens heten Frenske, Paul, Niwar, Dalino en Finn.

Dit zijn de juffen van de groep:

Maandag - juf Kyra

Dinsdag – juf Kyra 

Woensdag – juf Kyra en/of juf Marja  

Donderdag – juf Marja  

Vrijdag – juf Marja  

In de groep werken we iedere dag rondom taal en rekenen. Ook maken en luisteren we regelmatig muziek, we knutselen en schilderen, we leren over verkeer, oefenen sociale vaardigheden en we oefenen grote en kleine bewegingen in de gymles en het voorbereidend schrijven.

We werken themagericht, er staat dus altijd een thema centraal. Alles wat we doen op de dag staat in het teken van dat thema. Zo komen dit schooljaar de volgende thema´s aan bod: bij mij thuis, noten / het weer, paard voor de Sint (Boer Boris), Lieve boze wolf / Kerstmis, familie, Luuk & Lotje vieren carnaval, de dierenarts, sprookjes, Saar in de lente, het restaurant en Rikki aan zee.

Ook is er iedere dag een medewerker van PSW aanwezig die voor een aantal leerlingen de OSK ondersteuning verzorgt.  De zorgvragen worden in overleg met ouders bepaald en vastgelegd. In de Goudvink verzorgen juf Yvonne en juf Brenda de OSK.  

Tijdens de middaguren werken de groepen goudvink en koolmees geregeld groepsdoorbrekend. Jonge kinderen leren veelal door te spelen. Onze kinderen komen hierdoor ook met andere kinderen en leerkrachten in aanraking. Kinderen leren zich te ontwikkelen in flexibele groepen en de leerkrachten kunnen afstemmen op de verschillende niveaus.   

 Nog een paar weetjes over de groep op een rij: 

  • Juf Sonja (logopedie) werkt een ochtend per week een uurtje in de groep en werkt ook individueel met een aantal leerlingen. 
  • Twee keer per week gymmen we in ons eigen gymzaal. 
  • Iedere 3 of 4 weken werken we aan een nieuw thema, aan het einde van het thema krijgen de kinderen alle mooie werkjes mee naar huis om thuis te laten zien. 
  • Op de speelplaats hebben we allemaal leuke speeltoestellen waar de kinderen oefenen met samen spelen en klimmen en klauteren. 
  • Een keer in de week (op dinsdag) mogen de kinderen naar onze bibliotheek. Kinderen mogen 2 boeken meenemen en maximaal 3 weken thuis houden.  
  • In de groep kunnen de kinderen Joy’s/muntjes verdienen, zowel individueel als voor de hele groep. Voor de muntjes kunnen de kinderen een beloning kiezen, bijvoorbeeld een knuffel mee naar school of lekker lang buiten spelen.   

Heeft u praktische vragen of wilt u informatie delen met de juffen van de goudvink? Stuur een mailtje naar goudvink.horst@kindante.nl (dan bereikt u zowel juf Kyra als juf Marja tegelijk), spreek ons aan bij de poort of bel naar het nummer van de Horst.  

 

We maken er samen weer een heel mooi schooljaar van!

 

De GoudvinkGoudvink

De goudvink is een stevige vink (zangvogel), die ondanks zijn opvallende uiterlijk vaak over het hoofd wordt gezien, omdat hij zo schuw is en zo'n verborgen leven leidt. De goudvink wordt wel als kooivogel gehouden. Het is ongetwijfeld een van de mooiste Nederlandse zangvogels. De goudvink wordt door fruitkwekers wel als schadelijk beschouwd, omdat hij zich soms voedt met bloem- en bladknoppen van fruitbomen.


In Europa komen goudvinken voor van Noord-Portugal en Noord-Spanje, Midden-Italie en Noord-Griekenland in het zuiden, tot in Noorwegen, Zweden en Finland

Laatste fotoalbum
Fotoalbums groep Goudvink
Kinderkookschool 24 oktober
donderdag, 26 oktober 2023
Werken en spelen in de klas
vrijdag, 13 oktober 2023
Kinderkookschool 3 oktober
vrijdag, 13 oktober 2023
© 2011 SBO De Horst — School voor speciaal basisonderwijs. All rights reserved.