Pizza bakken
woensdag, 15 november 2017
23
aug

Onze groep

Welkom op de website van de Kolibrie

Leuk dat jullie komen kijken op onze webpagina. Jullie kunnen hier ontdekken wie er allemaal in onze groep zit, wat we allemaal doen op een dag, op welke dagen we speciale dingen doen, onze foto's, nieuwtjes en werkjes bekijken.

Dit zijn:Luna, Jelle, Yves, Tren, Shayviëna, Mats, Dylano, Nikki, Neira, Charly, Mikkey, Mirte, Kyle en Arno.
Er zitten dit jaar zeven meisjes en zeven jongens in de Kolibrie. Dit kan door het jaar heen nog veranderen maar dat vinden we alleen maar gezellig.

In groep Kolibrie is één leerkracht werkzaam: Meester Mark Orta is de hele week in de groep werkzaam. Op maandag en dinsdag is er wel eens ondersteuning van juffrouw Kelly.

zijn er vragen of opmerkingen dan is het mogelijk om per email contact op te nemen. Dit kan via het volgende adres:

Kolibrie@sbodehorst.nl

Thuis oefenen voor school

Huiswerk 

Wij krijgen van de meester geen huiswerk mee naar huis. Als we toch willen oefenen dan kunnen we er altijd voor kiezen om een leuke leesboeken in de schoolbibliotheek uit te zoeken. Deze mogen we mee naar huis nemen. Als we dan vijf dagen in de week 10 minuten lezen hebben we thuis voldoende huiswerk. Als we nog steeds tijd over hebben om thuis iets extra's te doen kunnen we ook nog leuke en leerzame spelletjes spelen.

Zo gebruiken we op school software om rekenen (extra) te oefenen. Hieronder staat beschreven hoe je hier thuis ook mee aan de slag kunt gaan.

De rekentuin

Sinds vorig schooljaar beschikt de Horst over een licentie van het oefenprogramma 'Rekentuin'. 
Ook het komende schooljaar maken we gebruik van dit oefenprogramma.  Kinderen kunnen ook thuis werken aan hun ‘rekentuintje’.

Hiervoor hebben alle leerlingen een eigen account.

Om thuis te kunnen inloggen ga naar: http://app.rekentuin.nl/users/login.

 
Vul bij de eerste balk de gebruikersnaam in. Voor iedere leerling is dit:

voornaam.achternaam. Dus wanneer je bv. Arjen Robben heet dan is de inlogcode arjen.robben. Let op, heeft je achternaam een tussenvoegsel dan wordt dit tussenvoegsel niet gebruikt. Dus heet je bv. Robin van Persie dan log je in met Robin.Persie

In de tweede balk vul je het wachtwoord in. Voor iedere leerling op school start het wachtwoord met de code 01GE gevolgd door de geboortedag en maand. Dus stel je bent jarig op 8 maart dan is je wachtwoord: 0803.

Levert het inloggen problemen op? Neem dan even contact op met ict@sbodehorst.nl

Iedere keer wanneer leerlingen in het programma oefenen ‘groeit’ hun tuintje. Wanneer ze echter langere tijd niet oefenen dan zal hun tuintje ‘verdorren’. Echter tijdens vakanties wordt er een vakantiemodus actief gezet, zodat kinderen zich geen zorgen hoeven te maken over hun tuintje.


In de klas

De lessen

Iedere morgen komen we met veel plezier 's morgens op school aan. We kunnen er dan voor kiezen om deel te nemen aan het spel. Dit spel is 's morgens voor iedereen bedoeld. Nadat de bel gegaan is starten we met veel plezier aan onze nieuwe dag.

We starten met vijf minuten lezen in ons eigen leesboek. Hierna bespreekt de meester iedere dag het dagprogramma. We bedenken samen welke dag dat het vandaag is en of er iets bijzonders te gebeuren staat. Als we dit gedaan hebben, starten we iedere ochtend met lezen. Na de leesles volgt afwisselend spelling, taal of begrijpend lezen. Dan hebben we de eerste pauze. Tijdens deze pauze kunnen wij kiezen om mee te doen bij het spel, om gewoon op de speelplaats te spelen. Na de pauze starten we iedere dag met de rekenles. Als deze les voorbij is hebben we contractwerktijd of schrijven.

Nu hebben we de hele morgen zo hard gewerkt dat we honger hebben gekregen en kunnen we onze boterhammen opeten om 12:15u en om 12:30u hebben we pauze. Als we van onze laatste pauze terugkomen beginnen we met veel energie aan de lessen: Wereldverkenning, SEO, schrijven, tekenen, handvaardigheid, muziek, gymnastiek.

Dinsdagmiddag zijn wij de hele middag gymmen. 

Tijdens al deze lessen vinden wij het belangrijk dat we aan elkaar veel tops en tips geven. Hierdoor weten we van elkaar wat we al heel goed kunnen en kunnen we van elkaar leren.


 

De Kolibrie

Website onderdelenKolibrie

Kolibries zijn een familie van vogels uit de orde gierzwaluwachtigen. De familie telt meer dan 300 soorten. De meeste soorten komen voor in Zuid-Amerika.

De mannetjeskolibrie is bont, meestal metaalachtig groen gekleurd, met een glanzend rode, blauwe of groene keelkleur. Het vrouwtje is onopvallend gekleurd.
De snavel is een belangrijk kenmerk voor de soortindeling.


Laatste fotoalbum
Fotoalbums groep Kolibrie
Pizza bakken
woensdag, 15 november 2017
© 2011 SBO De Horst — School voor speciaal basisonderwijs. All rights reserved.