SBO de Horst - Kolibrie
zaterdag, 12 juni 2021
23
aug

Onze groep

Welkom op de website van de Kolibrie

Leuk dat jullie komen kijken op onze webpagina. Jullie kunnen hier ontdekken wie er allemaal in onze groep zit, wat we allemaal doen op een dag, op welke dagen we speciale dingen doen, onze foto´s, nieuwtjes en werkjes bekijken.

Dit zijn: Tess, Ivy, Djeb, Lars, Rayen, Dylan, Gijs, Loïs, Daan, Lynn en Lelie, 
Er zitten dit jaar 5 meisjes en 6 jongens in de Kolibrie. Dit kan door het jaar heen nog veranderen maar dat vinden we alleen maar gezellig.

In groep Kolibrie is één leerkracht werkzaam: Meester Mark Orta is de hele week in de groep werkzaam. Op maandag en dinsdag is er wel eens ondersteuning van juffrouw Anita.

zijn er vragen of opmerkingen dan is het mogelijk om per email contact op te nemen. Dit kan via het volgende adres:

Kolibrie@kindante.nl

De lessen

De lessen

Iedere morgen komen we met veel plezier ´s morgens op school aan. We kunnen er dan voor kiezen om deel te nemen aan het spel. Dit spel is ´s morgens voor iedereen bedoeld. Nadat de bel gegaan is starten we met veel plezier aan onze nieuwe dag.

We starten met vijf minuten lezen in ons eigen leesboek. Hierna bespreekt de meester iedere dag het dagprogramma. We bedenken samen welke dag dat het vandaag is en of er iets bijzonders te gebeuren staat. Als we dit gedaan hebben, starten we iedere ochtend met lezen. Na de leesles volgt afwisselend spelling, taal of begrijpend lezen. Dan hebben we de eerste pauze. Tijdens deze pauze kunnen wij kiezen om mee te doen bij het spel, om gewoon op de speelplaats te spelen. Na de pauze starten we iedere dag met de rekenles. Als deze les voorbij is hebben we contractwerktijd of schrijven.

Nu hebben we de hele morgen zo hard gewerkt dat we honger hebben gekregen en kunnen we onze boterhammen opeten om 12:15u en om 12:30u hebben we pauze. Als we van onze laatste pauze terugkomen beginnen we met veel energie aan de lessen: Wereldverkenning, SEO, schrijven, tekenen, handvaardigheid, muziek, gymnastiek.

Dinsdagmiddag zijn wij de hele middag gymmen. 

Tijdens al deze lessen vinden wij het belangrijk dat we aan elkaar veel tops en tips geven. Hierdoor weten we van elkaar wat we al heel goed kunnen en kunnen we van elkaar leren.


 

De Kolibrie

Website onderdelenKolibrie

Kolibries zijn een familie van vogels uit de orde gierzwaluwachtigen. De familie telt meer dan 300 soorten. De meeste soorten komen voor in Zuid-Amerika.

De mannetjeskolibrie is bont, meestal metaalachtig groen gekleurd, met een glanzend rode, blauwe of groene keelkleur. Het vrouwtje is onopvallend gekleurd.
De snavel is een belangrijk kenmerk voor de soortindeling.


© 2011 SBO De Horst — School voor speciaal basisonderwijs. All rights reserved.