SBO de Horst - Pelikaan
dinsdag, 21 mei 2024
12
sep

Welkom bij de pelikanen

Welkom bij de groep pelikaan,

meester Stijn en juf Merel zullen samen dit schooljaar lesgeven aan de kinderen in de groep pelikaan. In deze groep zijn we gestart met veertien kinderen. De groep bestaat uit vijf meiden en negen jongens. 
Juf Merel zal in het begin van het schooljaar er vooral op de donderdagen zijn en geregeld ook vier dagen in de week. Meester Stijn is van maandag t/m vrijdag aanwezig in de groep. Vanaf februari zal juf Merel iedere week van maandag t/m donderdag in de groep aanwezig zijn en zal meester Stijn alleen op de vrijdag in de groep aanwezig zijn.

In onze klas werken we veelal binnen onze eigen groep, maar zal er ook geregeld van klas worden gewisseld om te werken op niveau. De kinderen vullen aan het begin van het jaar een doelenboek in, waarmee ze vervolgens ook eigen leerdoelen bedenken. Deze leerdoelen gaan we vervolgens middels contractwerktijd proberen te behalen. In onze klas is naast het leren ook veel aandacht voor het sociale aspect. Met de methode ´het gelukskoffer´, groepsvergaderingen, gesprekjes, energizers en bijv. de week van mediawijsheid (mediamasters) proberen we de kinderen daarbij te ondersteunen. 

Ons uitgangspunt is om kinderen zoveel mogelijk vanuit het positieve te benaderen (SWPBS). Kinderen die goed gedrag laten zien kunnen een joy verdienen, die ze vervolgens kunnen inleveren voor een beloning. Ook sparen we met de hele groep groepsjoys, die we gezamenlijk in kunnen zetten voor een groepsbeloning. 

Op vrijdag gaan we naar de gym met de bus. Daar zal meester Jordy ons ondersteunen bij het geven van de gymlessen. Één keer per twee weken krijgen de kinderen ook een muziekles van juf Angelique.  

Voorlopig kunnen de kinderen gebruik maken van het schoolfruit. Tijdens de tweede pauze krijgen de kinderen melk of thee bij hun eten. 
De kinderen mogen allemaal hun verjaardag vieren in de klas. We proberen met het kind af te stemmen wat hij/zij voor iets leuks zou willen doen om er een feestje van te maken. 

Vanaf de herfstvakantie zullen de kinderen één keer per week huiswerk mee krijgen. Daarmee proberen we kinderen stapsgewijs al kennis te laten maken met het verantwoordelijk zijn voor het denken en maken van het huiswerk.

We hopen er een heel leuk schooljaar van te maken!

Groetjes meester Stijn en juf Merel.

 

De Pelikaan

Website onderdelenPelikaan

Pelikanen zijn een familie van watervogels die bekend zijn door hun opvallende uiterlijk, hun grootte en hun gedrag. De familie telt 8 soorten.
Pelikanen kunnen tot 14 kg zwaar worden. Ze worden tot 1,80 meter lang en kunnen een spanwijdte van 3 meter hebben en een leeftijd van 35 jaar bereiken. Het voedsel van de pelikanen bestaat voornamelijk uit vis.


Pelikanen hebben een grote snavel en een grote keelzak (tussen de onderkant van de snavel en de keel). Als een pelikaan een prooi ziet schept hij de vissen uit het water. Als hij zijn hoofd optilt gaat het water weg en blijft de vis achter.

© 2011 SBO De Horst — School voor speciaal basisonderwijs. All rights reserved.