project afval
dinsdag, 18 oktober 2022
14
sep

Groepsweetjes

Welkom op de pagina van de groep Pelikaan. 

Samen met de kinderen, meester Stijn, juf Anne en meester Nino gaan we er een leuk en leerzaam jaar van maken. We starten dit schooljaar met 17 kinderen. 

Een aantal weetjes over onze groep; 

  • We starten net als iedere andere groep op De Horst iedere dag met technisch lezen. 
  • We rekenen iedere dag één uur. Tijdens het rekenen wisselen er kinderen naar andere groepen. 
  • Tussen de lessen door spelen we korte spelletjes (Energizers), korte bewegingsoefeningen. Het is gemakkelijk om na een kort spelletje / oefening weer geconcentreerd aan de slag te gaan. 
  • Na de herfstvakantie krijgen de leerlingen huiswerk mee naar huis. Mocht er behoefte zijn aan meer huiswerk neem dan contact op met de leerkracht. 
  • De eerste 8 weken krijgen we muziekles van Juf Nellie, ze is elke donderdagmiddag bij ons in de groep Daarna krijgen we ook nog muzieklessen van juf Angelique. 
  • Op vrijdag gaan we gymmen in de Bandert. Op deze dag gaan we met de groepen Zeearend en Buizerd. We gaan met een bus naar de gymzaal toe. Het is dus heel belangrijk dat de kinderen op vrijdag gymkleding bij zich hebben. Meester Jordy helpt ons mee bij het verzorgen van de gymlessen. 

2 keer per week werken we aan contractwerk. Vanuit het leergesprek worden er met en door de kinderen doelen gemaakt. Tijdens contractwerk proberen we zoveel mogelijk af te stemmen op de doelen. We werken samen met de groepen Zeearend en Buizerd. 

Thuis oefenen voor school: 

Op school gebruiken we ook software voor het oefenen met rekenen. Hieronder staat beschreven hoe je hier thuis  mee aan de slag kunt gaan. 

Garfield: 

De kinderen kunnen thuis inloggen in garfield en daar thuis aan werken. Hebben ze de inlogcode nodig, vraag deze dan even. 

Overige programma´s of sites waar kinderen kunnen oefenen: 

www.redactiesommen.nl  

www.leestrainer.nl 

www.avi-lezen.nl 

- of kijk op google voor andere leuke websites die gratis (of tegen betaling) leuke oefeningen aanbieden.  

Contact:
Voor vragen kunnen jullie contact met ons opnemen. Dit kan per mail, telefonisch of mondeling op school. Onder schooltijd kijken wij weinig tot niet in de mail. Indien het dringend is kunt u het beste bellen. 

Groetjes, 

Meester Stijn, juf Anne en meester Nino 

 

De PelikaanPelikaan

Pelikanen zijn een familie van watervogels die bekend zijn door hun opvallende uiterlijk, hun grootte en hun gedrag. De familie telt 8 soorten.
Pelikanen kunnen tot 14 kg zwaar worden. Ze worden tot 1,80 meter lang en kunnen een spanwijdte van 3 meter hebben en een leeftijd van 35 jaar bereiken. Het voedsel van de pelikanen bestaat voornamelijk uit vis.


Pelikanen hebben een grote snavel en een grote keelzak (tussen de onderkant van de snavel en de keel). Als een pelikaan een prooi ziet schept hij de vissen uit het water. Als hij zijn hoofd optilt gaat het water weg en blijft de vis achter.

Laatste fotoalbum
Fotoalbums groep Pelikaan
project afval
afval opruimen
dinsdag, 18 oktober 2022
© 2011 SBO De Horst — School voor speciaal basisonderwijs. All rights reserved.