Sneeuwpret
maandag, 15 februari 2021
26
aug

Wij zijn de Buizerd!

Welkom op de webpagina van groep Buizerd!

Wat leuk dat jullie hier een kijkje komen nemen. We zijn een bijzonder clubje, in onze klas zitten namelijk bijna alle schoolverlaters van de Horst dit jaar. Zoals Eva het zegt: "Wij doen dit jaar alles voor de laatste keer.". En omdat we alles de laatste keer doen, gaan we er extra hard tegen aan: we werken extra hard, we maken extra veel plezier. En dat doen we met onze vier (!) juffen en 17 buizerds:

Valentino, Mateo, Rick, Daan S, Jason K, Daan v Z, Vince, Kay, Jason V, Joep, Djovanny, Chayenne, Frédérique, Joëlle, Eva, Georginia, Lieke en juf Patricia, juf Marian, juf  Kyra en juf Kim. Juf Kim loopt stage, ze is vierdejaars student van de opleiding pedagogiek.

 

Dag

leerkracht

 

Maandag

juf Marian en juf Kim

 

Dinsdag

juf Marian en juf Kim

 

Woensdag

Juf Patricia, juf Kyra en juf Kim

 

Donderdag

Juf Patricia en juf Kim

 

 

Vrijdag

Juf Patricia en juf Kyra

 ’s middags gaan we de hele middag naar de gymzaal, lekker sporten.

 

We vinden het samen heel erg belangrijk dat we écht een groep zijn: iedereen hoort erbij, we sluiten niemand buiten. En dat lukt ons super goed!

 

Onze schooldagen zitten best wel vol. We starten dit jaar iedere ochtend met bewegen: we doen mee aan de Daily Mile. Verder zijn we in de ochtend bezig met lezen, spelling, taal, rekenen en nieuwsbegrip. In de middag staan vakken als kennisgebieden, muziek, knutselen, seo, gym en tekenen op het programma. En twee keer in de week werken we, samen met de Zeearenden en Pelikanen, aan onze eigen doelen tijdens contractwerk.

We krijgen drie keer per week huiswerk. Op dinsdag nemen we rekenhuiswerk mee, dat leveren we de volgende dinsdag weer in. Op woensdag staan de nieuwe spellingwoorden op BLOON, dan hebben we een week de tijd om die te oefenen. En op vrijdag krijgen we huiswerk van Nieuwsbegrip, dat we dan op woensdag weer inleveren.

Wil je meer weten of de juffen iets vragen? Stuur dan een mail naar: buizerd.horst@kindante.nl

 

De BuizerdBuizerd

De buizerd is een middelgrote tot grote roofvogel uit de familie van de havikachtigen. De buizerd komt voor in het grootste gedeelte van Europa en delen van Azie.

Hij is een standvogel die in hetzelfde gebied overwintert waar hij broedt, op de koudste gebieden en enkele ondersoorten na. De vogel jaagt gebruikelijk in open land, maar nestelt in bosranden.

Normaal gesproken bestaat de prooi van een buizerd voornamelijk uit kleine zoogdieren, reptielen en vogels, maar hij doet ook dienst als aaseter.


Laatste fotoalbum
Fotoalbums groep Buizerd
Sneeuwpret
maandag, 15 februari 2021
© 2011 SBO De Horst — School voor speciaal basisonderwijs. All rights reserved.