SBO de Horst - Buizerd
donderdag, 30 maart 2023
17
sep

Wij zijn de Buizerd!

Welkom op de webpagina van groep Buizerd!

Wat leuk dat jullie hier een kijkje komen nemen. We zijn een bijzonder clubje, in onze klas zitten allemaal schoolverlaters van de Horst. Omdat we alles de laatste keer doen, gaan we er extra hard tegen aan: we werken extra hard, we maken extra veel plezier. En dat doen we met onze vier juffen en 20 buizerds:

Leanda, Mina, Damian, Sophie, Bruce, Tren, Kai, Bente, Mats, Jailey, Dylano, Ivani, Charly, Pie, Mylo, Jainy, Dee, Kyle, Noah, Davy en juf Patricia, juf Marian, juf Anita en juf Giny (stagiaire). 

 

Dag

leerkracht

 

Maandag

juf Marian 

 

Dinsdag

juf Marian en juf Anita

 

Woensdag

Juf Patricia en juf Anita

 

Donderdag

Juf Patricia 

 

 

Vrijdag

Juf Patricia 

 ’s middags gaan we de hele middag naar de gymzaal, lekker sporten.

We vinden het samen heel erg belangrijk dat we écht een groep zijn: iedereen hoort erbij, we sluiten niemand buiten. En dat lukt ons super goed!

Onze schooldagen zitten best wel vol. We starten iedere ochtend met stillezen of het rekenspel Garfield. Verder zijn we in de ochtend bezig met lezen, spelling, taal, rekenen en nieuwsbegrip. In de middag staan vakken als kennisgebieden, muziek, knutselen, seo, gym en tekenen op het programma. En twee keer in de week werken we, samen met de Zeearenden en Pelikanen, aan onze eigen doelen tijdens contractwerk.

We krijgen af en toe huiswerk mee. Onze agenda nemen we elke dag mee naar school en ´s middags als de school weer uit is mee naar huis. Daarin staat ons huiswerk maar ook handige weetjes en dingen die we moeten onthouden. Dus het is wel belangrijk om thuis even de agenda te checken zodat je niets vergeet! Zo wennen we alvast aan het gebruik van een agenda die zeker bij een middelbare school hoort.

Wil je meer weten of de juffen iets vragen? Stuur dan een mail naar: buizerd.horst@kindante.nl

 

De Buizerd

Website onderdelenBuizerd

De buizerd is een middelgrote tot grote roofvogel uit de familie van de havikachtigen. De buizerd komt voor in het grootste gedeelte van Europa en delen van Azie.

Hij is een standvogel die in hetzelfde gebied overwintert waar hij broedt, op de koudste gebieden en enkele ondersoorten na. De vogel jaagt gebruikelijk in open land, maar nestelt in bosranden.

Normaal gesproken bestaat de prooi van een buizerd voornamelijk uit kleine zoogdieren, reptielen en vogels, maar hij doet ook dienst als aaseter.


© 2011 SBO De Horst — School voor speciaal basisonderwijs. All rights reserved.