Op wielen
zondag, 25 maart 2018
25
mrt

De laatste nieuwtjes uit groep Koolmees

Het is alweer een tijdje geleden dat we nieuws geplaatst hebben op de website vanuit de groep Koolmees. We zijn zoooo druk geweest, dat we geen tijd hadden om een bericht te schrijven. We willen jullie graag informeren over de thema´s en activiteiten uit onze groep vanaf de kerstvakantie: 

  • Na de kerstvakantie zijn er drie nieuwe leerlingen in onze groep gestart. De kinderen waren niet helemaal nieuw in onze school, maar zijn vanuit de groep Goudvink doorgestroomd naar de Koolmees. Luna, Emy en Mikky zijn 3 geweldige meisjes. We zijn allemaal blij met hun komst. De meisjes zijn al goed gewend en hebben veel plezier in hun nieuwe groep.
  • In januari zijn we gestart met thema 4 van Lijn 3. Het vierde thema heet ‘Op wielen’ en gaat over de hulpdiensten, zoals een ambulance en de brandweer. We hebben dit thema afgesloten met een bezoek aan de brandweer in Echt. Het was een leuke middag voor de kinderen. Ze hebben een kijkje mogen nemen in de brandweerkazerne en het oefenhuis (met echte rook!). In een echte brandweerwagen zijn we vanuit de kazerne naar het terrein gereden en daar hebben we met water mogen spuiten We voelden ons echte brandweermannen en -vrouwen. Nogmaals dank aan de ouders die ons vervoerd hebben. Dit waarderen we enorm!
  • De carnaval hebben we op een gezellige manier met alle kinderen van de school gevierd. De kinderen waren prachtig verkleed en mooi geschminkt. In een modeshow, op de catwalk, hebben ze hun mooiste kostuums aan de groep laten zien. Lekker de hele dag springen, hossen, zingen én optreden. Het was een echt feestje met chips en ranja!
  • Na de carnaval zijn we gestart met thema 5 ‘Mijn lijf’ van Lijn 3. Dit thema hebben we gekoppeld aan het thema ‘ziek zijn’. In de klas hadden we een apotheek en dokterspraktijk. De kinderen hebben in deze hoeken met veel plezier samen gespeeld. Ook hebben we bezoek gehad van de vader van Sanne, die ons verteld heeft over zijn werk. Jobbe, uit de groep Pelikaan, wilde ons ook nog iets leren over het lichaam. De kinderen waren erg onder de indruk van zijn verhaal. Hij kon bijna alle vragen van de kinderen beantwoorden. Ed Skelet en Bert Bot zijn ook nog op bezoek gekomen en hebben ons veel geleerd over de binnenkant van ons lijf.

© 2011 SBO De Horst — School voor speciaal basisonderwijs. All rights reserved.