Vandaag is het
vrijdag, 14 augustus 2020
13
okt

Herfstvakantie

De eerste periode zit er op en vandaag is de herfstvakantie begonnen voor alle kinderen.

Graag willen we jullie vertellen over wat de afgelopen weken is gebeurd in onze groep.

- We zijn gestart met het lezen in de groep. We werken met de methode Lijn 3. Het eerste thema 'De nieuwe groep' is afgerond en na de vakantie starten we met thema 2 'De boom'. Het eerste thema stond vooral in het teken van wennen en kennismaken met elkaar en met Lijn 3. De kinderen hebben de letters r-d-i-k-aa-n-e-s geleerd en kunnen al woorden lezen met deze nieuwe letters, zoals rik, daan, den en kaas. De kinderen zijn dolenthousiast en lezen met veel plezier op school. We hebben dan ook veel zin in thema 2!

- Op woensdag 4 oktober startte de Kinderboekenweek op onze school en deze hebben we feestelijk afgesloten op donderdag 12 oktober met alle kinderen. Het thema van dit jaar was 'griezelen'. We hebben monsters getekend en geverfd. We zijn met de kinderen een middag naar de moeder van juf Agnes geweest die voorgelezen heeft aan ons. In de klas is er voorgelezen uit het boek 'Foeksia, de mini-heks' en hebben we ook een deel van de film gekeken. Twee kinderen uit de schoolverlatersgroep hebben ook nog voorgelezen uit het prentenboek 'Max en de maximonsters'. Dat is echt knap en dat willen we ook als we alle letters kennen!                                                                                                       We hebben ook nog een lied gezongen over 'mini-monsters' en met dit lied hebben we ook opgetreden tijdens de afsluiting voor de gehele school. Dat was wel spannend, maar de kinderen hebben het super gedaan. Ze waren heel enthousiast! 

- Jainy zit niet meer in onze groep. Ze is overgeplaatst naar de groep Kolibrie. De kinderen missen haar wel, maar tijdens pauzes kunnen ze fijn samen spelen. Jainy is al goed gewend in haar nieuwe groep en vindt het daar ook heel leuk!

- We hebben Nikki ook lang moeten missen, omdat ze een operatie heeft gehad en daarna moest revalideren thuis. We hebben gebeld en gemaild met Nikki. De juffen zijn op ziekenbezoek geweest en Nikki is afgelopen dinsdag even een kijkje komen nemen in de groep en toen heeft ze de kinderen verteld over haar operatie. Na de vakantie komt ze weer naar school en daar worden we allemaal héél blij van!.

- We wensen alle kinderen tot slot een fijne vakantie en zien jullie weer op maandag 23 oktober!

Groetjes juf Agnes en juf Maartje 

 

 

 


© 2011 SBO De Horst — School voor speciaal basisonderwijs. All rights reserved.